BALLEN RULLER IGJEN

VESTBYNYTT - 06.05.22
AV: MARKUS FJÆRLI HJETLAND

Endelig er våren her for fult og snøen er borte. Sesongen er i gang og det er god aktivitet i alle lagene i klubben. 

DUGNAD OG NY BANE
Vår og snøsmelting betyr også banedugnad med rydding av anlegget. I år var det rekordmange påmeldt dugnad, med om lag 70 stk som bidro. På dugnaden ble det også gjort klart for oppstart av arbeidet med rehabilitering av kunstgresset på 11er-banen.

Vi er utrolig glad for å kunne bytte ut det gamle kunstgresset med en ny moderne og miljøvennlig bane. Grunnarbeidet som utføres av Søbstad AS startet denne uken, og i slutten av juni kommer Unisport for å legge det nye kunstgresset. Planen er et banen skal være ferdig til bruk i juli, og at vi kan ha offisiell nyåpning etter sommerferien i august. Vi setter frem til da pris på tålmodigheten lagene som trener og spiller kamper på andre baner viser. Har du spørsmål ifm den nye banen, er det bare å ta kontakt med daglig leder. 

Det kommer nok innkalling til flere dugnader i tiden som kommer ifm med banen. Dette er for å holde kostandene nede, og vi håper så mange som mulig vil stille opp.. Takk til alle som har bidratt og alle som kommer til å bidra.

ÅRSMØTET
Det har også blitt avholdt årsmøte i Vestbyen IL Fotball, hvor Hilde Hoemsnes Aarhaug ble gjenvalgt som leder og fem nye representanter pluss varemedlem ble en del av styret. Det nye styret består av: 

Hilde Hoemsnes Aarhaug (leder)
Marion Therese Syltern (sekretær)
Morten Gulliksen (leder ungdomsfotball)
Julie Nesheim (leder barnefotball)
Børge Nilsen (sponsor og arrangement)
Marianne Ysland (inkludering og integrering)
David Stevens (rekruttering) 
Thomas Jakobsson (koordinator)
Anne Tingstad Skjevik (vara)

Kontakt info til styret finner du her: https://www.vestbyenfotball.no/hjem/kontaktinfo/styret

Ørjan Marken gikk på årsmøtet ut av styret etter lang og tro tjeneste for klubben. Ut gikk også Frode Heldal, Veronica Simonsen og Ingebjørg Tiller Øvrum. Takk for innsatsen!

Årsmøteprotokoll vil bli gjort tilgjengelig her: https://www.vestbyenfotball.no/hjem/dokumenter

SESONGEN ER I GANG FOR LAGENE
Sesongen har endelig kommet i gang for barn (10-12 år), ungdom (13-19 år) og senior, og i helgen starter Miniserien for de yngste (7-9 år). Om du ønsker å følge med på oppdatering og resultater fra kamper i ungdoms- og seniorfotballen, må du laste ned MinFotball-appen. Du kan også gå via fotballforbundet sine sider, hvor du finner alle våre lag og mer info: VESTBYEN IL .  

Begge seniorlagene har fått en god start på sesongen. Herrelaget har startet seriespillet med tre strake seiere i 6.div, og møter Tiller i neste kamp 11.mai. Damelaget startet sesongen med å spille seg til kvartfinale i Adressacupen som spilles mot Tynset  2.juni, og har i år for første gang to lag i serien. Det betyr et ekstra lag i 4.div i tillegg til laget som allerede spiller i 3.div. De står med 6 poeng på fire kamper i 3.div og 3 poeng på to kamper i 4.div. Neste kamp er mot NTNUI mandag 9.mai i 3.div. 

DOPAPIRDUGNAD
I mars ble det nok en gang gjennomført en vellykket dopapirdugnad. Tusen takk til Eirin Wangsholm Hanssen som sto ansvarlig for gjennomføringen og takk til alle foreldre og spillere som selger sekk på sekk med papir. Det betyr utrolig mye for at vi skal kunne opprettholde et godt tilbud for barn og unge i klubben. Fantastisk å se at dugnadsånden lever så sterkt videre! 

 

 

VI ER I GANG IGJEN

VESTBYNYTT - 11.02.22
AV: MARKUS FJÆRLI HJETLAND

I 2022 ønsker vi å dra i gang igjen Vestbynytt som fantastiske Hilde Eriksson startet og drev i sin tid i styret. Tanken er at det skal være en artikkel om stort og smått som skjer i klubben vår. 

LAG OG TILBUD TIL ALLE
I januar var det påmelding til fotballkretsen av lag 10-19 år. Vestbyen har meldt på 25 lag, hvor vi har lag i alle årsklasser på gutte- og jentesiden, bortsett fra J12. Jentene som er 12 år får derfor tilbudet om å trene og spille kamper med både J11 og J13. Vi har i tillegg til lagene i barne- og ungdomsfotballen, et senior herrelag i 6.div, og to senior damelag i 3.div og 4.div. Påmelding av lag til Miniserie 7-9 år er i mars. Lagene forbredere seg og trener nå mot OBOS- og Adressacup i mars, før seriespillet braker løs i april. Miniserie for de minste starter i april/mai.

Her kan du lese mer om klubbens Visjon, Mål og Verdigrunnlag.

BANEN
Det er ingen tvil om at kunstgressdekket på 11er-banen er overmodent for å byttes ut. Kunstgresset ble lagt i 2006 og det har vært snakk om å legge nytt dekke siden 2016. I vinter ser vi at banen er ekstra dårlig, da det har vært kaldt og skiftende vær. Det er beklagelig at den har vært såppass uspillbar over en periode. Vi har som mål å holde banen åpen og spillbar gjennom vinteren med brøyting og salting, men nå har det  vært vanskelig og for dårlig. 

Forhåpentligvis er dette siste vinter med den gamle kunstgressbanen. Det jobbes fortiden med å få på plass et nytt kunstgressdekke til sommeren. Vi har som mål å få på plass en bane med gode spillegenskaper på sommer og vinterstid, samtidig som vi kvitter seg med det gamle miljøskadelige gummigranulatet. Nå ligger saken hos Trondheim kommune, og vi håper å komme med gode nyheter om rehabilitering av banen snart. 

ÅRSHJUL
For at det skal være enkelt å planlegge og ha en forutsigbar klubbhverdag, er årshjulet et viktig verktøy. Derfor håper vi flest mulig vil sette seg inn i årshjulet å plotte inn aktuelle datoer i sin egen kalender. Her er link til klubbens årshjul for 2022: https://www.vestbyenfotball.no/arshjul. (Dette er nok best å åpne på pc)

Her har vi plukket ut noen datoer fra årshjulet som er aktuelle for alle: 

29.mars - Årsmøte Vestbyen Fotball
30.mars - Dopapirdugnad
31.mars - Årsmøte Vestbyen IL
26.april - Banedugnad
27.august - Vestbyendagen
28.september - Dopapirdugnad

STYRET OG SPORTSLIG UTVALG
Styret har fortsatt månedlige møter, og kontaktinfo finner dere HER. Den siste tiden har gått med til forberedelser mot årsmøtet med budsjett og årsrapport, samt planlegging av nytt år. Valgkomiteen har også rapportert at de er i rute til årsmøtet i mars. 

Over tid har styret hatt et ønske om åpne opp klubbhuset, samle medlemmene, og legge tilrette for sosiale sammenkomster og aktiviteter. Det har ikke vært enkelt under pandemien, men i tider fremover vil dette være fokus med blant annet felles kveldsmat og andre samlinger vi tror vil være positivt for barn og unge i nærmiljøet. Videre er styret alltid glad for innspill og tilbakemeldinger fra klubbens medlemmer.

Sportslig utvalg (SU) har også månedlige møter, og kontaktinfo finnes her HER. Det er også mulig å lese mer om Sportslig utvalgs rolle og oppgaver HER. Etter en lengere kartlegging av alle lags behov og situasjon, har og vil sportslig utvalg utvikle det sportslige tilbudet i klubben og rundt lagene videre i tiden som kommer.

I januar kom Aleksander Vold inn som keepertrener/keepertrenerveileder i klubbregi. Damelagsspillerne Martine Hustad og Andrine Næss Kvam har blitt trenere for henholdsvis J17 og J14, Jørgen Bakke har blitt trener for G16, samt spiller/trenerutvikler ungdom, og Julian Borgersen fortsetter som trenerveilder. Neste trenerforum hvor det blir mer informasjon er 15.februar. Samtidig ønsker vi å takke Runar Alstad for hans bidrag i klubben i en årrekke. Klubben kom i fjor til enighet med Alstad om fratredelse som trener for J17 ved årets slutt. Partene går fra hverandre i minnelighet. 

MINNER
For å feire comebacket til Vestbynytt, ser vi tilbake til 2019, da selveste Bård Tufte Johansen laget en aldri så liten VestbyNyttpåNytt ifm avslutningen til damelaget: SE VIDEO HER