Viktig seier i lokalderbyet

(Vestbyen 2 - 0 Byåsen 2) Mandag kveld sikret Vestbyen Kvinner tre nye poeng på Hammersborg. Etter selvmål av Byåsen og scoring av Hannah Mitlid Aleksandersen, kunne hjemmelaget juble for seier i det viktige lokalderbyet.

Det var knyttet stor spenning til den første seriekampen mellom Vestbyen og Byåsen 2 siden 2013. Den gang endte det med 0-6 seier til Byåsen med flere av dagens vestbyenspillere på laget. Etter Vestbyen rykket opp fra 4.divisjon i fjor og Byåsen 2 rykket ned fra 2.divisjon, var det endelig klart for et nytt oppgjør mellom nabolagene. Det var et heltent Vestbyen som gikk i strupen på Byåsen fra start av i første omgang. Kampen bølget lenge frem og tilbake, men verken Vestbyen eller Byåsen fikk uttelling på sine sjanser, og lagene gikk til pause på 0-0.

Andre omgang startet som den første avslutet, med sjanser til begge lag og høy intensitet. Utover i omgangen tar Byåsen mer styring i kampen og kommer til flere store sjanser som kampens store spiller Tonje Postholm Forsnes får avverget på imponerende vis. Vestbyen klarte holde Byåsen unna, og spilte seg etterhvert mer og mer inn i kampen. I det 84.min blir Therese Haagenstad Vik spilt gjennom på høyre side og får slått inn forran mål hvor ballen etterhvert går via en byåsenspiller og i mål til 1-0. Når Hannah Mitlid Aleksandersen legger på til 2-0 i det 90.min er seieren i lokalderbyet et faktum.

Etter å ha sikret førsteplass i puljespillet i OBOS-cup har Vestbyen hatt en tung start på seriespillet, men er nå tilbake på vinnersporet med seier mot både NTNUI og Byåsen 2 i de to siste kampene. Med dette klatrer vi opp på 6.plass på tabellen og er klare for neste seriekamp mot Gimse på mandag.

 

Grasrotandelen

></a><span style=

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift