Hjem

Lederartikkel

Hei, alle vestbyere!

Vel overstått påske, håper alle er klar for en ny og flott sesong!

Jeg er veldig stolt og glad for å kunne innta en annen rolle i denne flotte klubben som jeg allerede har vært en del av de siste to årene. Det er med stor ydmykhet og motivasjon at jeg nå tar fatt på jobben som daglig leder for Vestbyen Fotball, og rollen som trener for senior herrer.

Vestbyen er en flott klubb med gode verdier som fokuserer på at alle skal kunne ha et godt og inkluderende tilbud, og gjør klubben til det den er, det er verdier vi skal holde fast ved. Dog er det alle menneskene som involverer seg og stiller opp frivillig som er ryggraden i klubben. Allikevel ser man over hele landet at det er en stadig økende arbeidsmengde som følger det å drive et idrettslag, og særlig med tanke på kravene som følger av å være kvalitetsklubb, så blir det mye arbeid på frivillige. Min rolle i tiden som kommer blir ikke å revolusjonere klubben eller profesjonalisere den med mål om champions league gull og eget akademi, men være en del av de tradisjonene som allerede er etablert, samle tråder, ha kontakt med samarbeidspartnere, og sørge for at driften av klubben går etter planen, i tråd med de målene klubben har. Med rollen følger det også muligheter for å videreutvikle det som eksisterer, og komme med nye idéer og innføre små steg for at vi som klubb kan bli enda bedre.

Jeg ønsker at alle trenere, men også foresatte og andre involverte i klubben, skal ha muligheter til å få litt faglig og sosialt påfyll, slik at vi alle kan nå vårt potensiale. Dette kan gjøres for eksempel gjennom jevnlige foredrag eller workshoper om interessante temaer slik at man kan fortsette å gjøre den uvurderlige jobben for klubbens barn og unge. Det er også planer om å i større grad ta i bruk det flotte klubbhuset vårt til forskjellige aktiviteter som er åpent for alle, vi har allerede ukentlige yoga-økter og sirkeltreninger, men her er det mange muligheter for å utvide og gjøre Vestbyen til en klubb som favner om lokalmiljøet på en særegen måte.

Mitt store mål for klubben er at Vestbyen skal være en klubb for de som ønsker å bli gode fotballspillere, og de som ønsker å ha det gøy med vennene sine. Alle, både spillere, trenere, lagledere, foresatte og andre involverte skal trives så lenge de er en del av klubben. Ingen vestbyere skal måtte forlate klubben for å få det tilbudet de ønsker, før de eventuelt tar steget over i toppfotballen. Vi skal være gode på å ha med flest mulig, lengst mulig! Dette er en vanskelig balansegang for de fleste fotballklubber, og særlig når man har så mange sterke aktører i fotballfeltet som her i Trondheim, men jeg er helt sikker på at det kan vi få til om vi jobber målrettet og langsiktig sammen. Ved at vi kontinuerlig skaper en kultur der det er hyggelig og givende for både store og små å komme på Hammersborg tror jeg vi kan komme veldig langt.

Vi er i en brytningstid for klubben sin del, og går en spennende tid i møte fremover hvor det er mye å glede seg over. Det er planer om ny 7-er bane, vi har flere spillere i aldersbestemte klasser som utmerker seg, og mulighetene til klubben har aldri vært større. Fremtiden ser lys ut for Vestbyen!

Jeg kommer til å ha kontortid på Hammersborg mandager 12.30-20.30 for å være tilgjengelig for alle klubbens medlemmer. Utenom dette er det bare å ta kontakt enten på mail eller telefon dersom det er noe dere lurer på, ønsker å snakke om, eller om dere bare har lyst til å slå av en prat og bli kjent. Jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet, og bli kjent med alle de flotte menneskene som er en del av Vestbyen Fotball.

Ha en strålende sesong, alle sammen, så sees vi på Hammers!

               - Mats

Tilbake til

Grasrotandelen